Spatadertherapie

Wat is er eigenlijk aan de hand?
Spataderen zijn verwijde, gekronkelde aderen op de benen, waarin het bloed niet voldoende kan stromen door onvoldoende werking van de aderkleppen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan als krampen en/of vermoeide en zware benen. Daarnaast zijn tintelingen (“alsof er mieren door de benen kruipen”),rusteloze en soms zelfs dikke benen na een dag staand werk ook bekende klachten.Het probleem is dat deze klachten vaak worden onderschat omdat in de beginfase nog nauwelijks zichtbare afwijkingen aanwezig zijn.  Op den duur is echter niet alleen het cosmetisch aspect aan de orde, maar treedt er vochtophoping op rond de engels, het veneuze oedeem. In een later stadium kan er zelfs een open been ontstaan.
Wie krijgt er spataderen ?
Spataderen zijn een veel voorkomende kwaal, van alle vrouwen tussen de 20 en 75 jaar, heeft 64% hier in meer of mindere mate last van.  Ook mannen kennen het probleem, maar hun aantal is aanzienlijk minder. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van spataderen. Erfelijkheid en leeftijd zijn hiervan een belangrijke oorzaak. Daarnaast neemt de kans op het ontstaan van spataderen toe na zwangerschappen, na trombose en bij overgewicht. Ook mensen die (beroepshalve) veel moeten staan hebben een verhoogde kans op het versneld ontwikkelen van spataderen.
Wanneer behandelen?
De erfelijke aanleg kan ik niet voor u genezen. Wat ik wel voor u kan doen is het gevolg van deze aanleg, namelijk de spataderen, behandelen. Maar de oorzaak valt niet weg te nemen. Dus ook na een operatie of laserbehandeling kunnen na enige tijd opnieuw spataderen ontstaan. Wel zijn er maatregelen en adviezen te geven om de uitbreiding van spataderen tegen te gaan. Ik kan u niet genoeg benadrukken dat hoe eerder u de aandoening laat behandelen hoe beter. Ik kan uw benen niet alleen weer mooi, maar ook weer gezond maken.
Dit word bereikt door:
 • Het laten masseren van de benen.
 • Het doen van oefeningen die de bloeddoorstroming bevorderen.
 • Het volgen van leefregels die goed zijn voor de bloeddoorstroming.
Verbeteren van de bloeddoorstroming heeft niet alleen tot gevolg dat de spataderklachten afnemen of verdwijnen. Door de bloedstoom voortdurend te stimuleren wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. In dat opzicht onderscheidt de spatadertherapie zich van de traditionele behandelingen.
Spatadertherapie in het kort:
 • Spatadertherapie is voor iedereen die last heeft van spataderklachten en/of een slechte doorbloeding. (mensen met diabetes/mensen met een staand beroep)
 • Het dragen van steunkousen is vaak niet meer nodig.
 • Opereren of inspuiten is niet meer nodig of kan worden beperkt/uitgesteld.
 • In tegenstelling tot veel therapieën die tijdens de zwangerschap worden ontraden, is spatadertherapie bij uitstek geschikt voor zwangere vrouwen.
Deze behandelingen worden o.a. vergoed door de aanvullende verzekeringen van:
 • Ohra.
 • CZ.
 • Delta lloyd.
 • Groeneland
 • Zilveren Kruis

Klik hier om de licentie te bekijken van Massagepraktijk Beerta. 

spatadertherapie behandelen spataders beerta